Mirallas over mislukte periode bij Antwerp: Ik was vakbondsleider

Mirallas over mislukte periode bij Antwerp: "Ik was vakbondsleider"

14-11-2020 09:20
4

Kevin Mirallas werd twee seizoenen geleden gehaald door Royal Antwerp op de transferdeadline. Een heuse stunt, want Antwerp haalde een Rode Duivel naar de Bosuil. Dat sprookje verliep echter niet volgens plan. Mirallas kon zijn kwaliteiten niet tonen en werd al snel naar de achtergrond verwezen. 

Kevin Mirallas maakte vorige week vrijdag tegen Besiktas (3-1-winst) zijn eerste goal voor Gaziantep. Hij stond in Turkije in de ploeg van de week en dat deed deugd na een jaar zwalpen in België. "Ik ben heel gemotiveerd om te tonen dat mijn ontgoochelende prestaties bij Antwerp maar aan één ding te wijten waren", zegt hij aan Het Nieuwsblad. "Aan mijn moeilijke relatie met Laszlo Bölöni."

Mirallas vertelt over zijn beginperiode bij Antwerp en voelde meteen al dat het moeilijk ging worden. "Op mijn tweede werkdag begreep ik al dat het op menselijk vlak niet zou klikken tussen mij en Bölöni. Pas op, hij boekte resultaten en haalde de bekerfinale, maar dat jaar bij Antwerp was het gekste uit mijn carrière. Veruit. Er gebeurden daar zaken die andere coaches nooit zouden accepteren. Ik kan er een boek over schrijven. Door mijn jarenlange ervaring vroegen bepaalde spelers vrij snel aan mij om toch een en ander aan te kaarten bij de coach. Ik was de vakbondsleider, maar betaalde dat cash. In plaats van te luisteren naar mij, kreeg ik een bolwassing van Bölöni. Het kwam nooit meer goed tussen ons", vertelde Mirallas in een interview met Het Nieuwsblad.

Op eenzelfde lijn met Leko
Kevin Mirallas had graag nog een verlengd verblijf gekregen op de Bosuil. Want met de nieuwe trainer, Ivan Leko, klikte het wel, maar het bestuur besliste er anders over. "Ik heb een paar keer gebeld met zijn opvolger Ivan Leko en wij zaten op dezelfde lijn. Helaas vond ik geen akkoord met het bestuur. De sfeer bij Antwerp is gelukkig veranderd. Alleen al dat Didier Lamkel Ze weg is uit de A-ploeg wijst op een nieuwe cultuur. Ook ik zei meermaals tegen Didier dat hij het ver kon schoppen als hij zijn manieren hield, maar dat haalde niks uit."