Marc Degryse zucht: Vermaelen, dat wordt stilaan een probleem

Marc Degryse zucht: "Vermaelen, dat wordt stilaan een probleem"

14-11-2020 07:25
6

De Rode Duivels strrijden zondagavond tegen Engeland voor de groepswinst in de Nations League. Aangezien Thomas Vermaelen niet mocht afreizen naar België van de Japanse autoriteiten zal Martinez een vervanger moeten zoeken.

Denayer is Boyata al lang voorbij
Dedryck Boyata trainde niet mee met de Rode Duivels, hij heeft te veel last van een blessure. Hierdoor lijkt de keuze voor Martinez simpel, Jason Denayer.
Marc Degryse vindt het logisch dat Denayer speelt, zelfs als Dedryck Boyata niet geblesseerd zou zijn. 

"Denayer is sinds het begin van de Nations League-campagne een vaste waarde. Hij ontgoochelde nooit, met zijn goal en zijn wedstrijd in Denemarken als hoogtepunt. Denayer is Boyata voorbij - hij staat hoger aangeschreven."
Voor Degryse is dat de logica zelve. "Denayer heeft verschrikkelijk grote stappen gezet. In de Champions League met Lyon haalde hij de halve finale, waarin hij indruk maakte. Dit is niet langer de speler die vier jaar geleden op het EK twijfelde tegen Wales", zegt Degryse aan Het Laatste Nieuws

Degryse ziet wel nog een werkpuntje voor de centrale verdediger van Lyon. "Net zoals hij dat bij Lyon al is, moet Denayer bij de nationale ploeg de autoritaire patron achterin worden. Kijk, Alderweireld en Vertonghen zullen niet voor eeuwig meedraaien, hé, dus is het voor Jason Denayer zaak om nu van hen te leren. Om hen dan op termijn bij te sturen, te coachen. Dat is ook iets wat je van hem mag verlangen op die positie, vind ik", meldt Degryse.