Rode Duivels moeten oppassen van Harry Kane: Beter dan Lukaku

Rode Duivels moeten oppassen van Harry Kane: "Beter dan Lukaku"

14-11-2020 07:10
16

Zondagavond spelen de Rode Duivels een belangrijke wedstrijd in de Nations League tegen Engeland. Harry Kane is dit seizoen in goede vorm en kan straffe statistieken voorleggen. Zijn trainer bij Tottenham Hotspur vindt hem beter dan Romelu Lukaku.

José Mourinho neemt tijdens zijn eerste werkdagen als Tottenham trainer de aanvaller apart. Hij zegt dat hij Kane naar een hoger niveau wil tilllen en prijzen wil pakken. 

"Heel simpel gesteld. Ik geloof dat jij een heel goeie band had met de vorige trainer, Mauricio Pochettino. Daar houd ik van. Ik denk altijd: goeie relatie met de ouwe trainer, waarom dan niet met mij? Ik heb je gisteren zien trainen. Ik twijfel niet: jij bent een winnaar. Dat is het gevoel dat ik heb. De wereld, die kijkt met ongelooflijk respect naar het Engels voetbal. Maar toch denken ze dat de echte filmsterren van het voetbal elders rondlopen. Ik denk dat we jouw status in die richting moeten pushen. Met mijn profiel: ik ben een beetje zo als trainer. Je kan de realiteit niet ontkennen: mijn dimensie is universeel. Door met mij te werken, denk ik dat ik je kan helpen om te... (beeld een explosie uit) BOOM! Yes, yes! Wat ik niet accepteer: want dat is mijn nature. Ik wil hier niet zitten en niks winnen. Maar ik voel dat we dat wel kunnen. Because of you. Omdat ik jou heb. Je bent een betere speler dan die ik bij Manchester United had", dat zegt Mourinho in een documentaire over de Spurs 'All or Nothing, Tottenham Hotspur'.

Harry Kane is van hetzelfde geboortejaar als Romelu Lukaku. In de all time ranking van de Premier League is hij 'Big Rom' al een tijdje voorbij. Hij staat op plaats 9 naast Michael Owen: 218 matchen, 150 goals, 28 assists. Lukaku klokte in juni 2019, voor zijn vertrek naar Inter, af op plaats 19 in die ranking met 252 wedstrijden, 113 goals en 35 goals. Hij staat niet op de foto. Qua gemiddelde leunt Kane erg dicht aan bij all time topschutter Alan Shearer en de regelmatigste van de voorbije tien jaar, Sergio Agüero. Er liggen records voor het grijpen. Deze jaargang scoorde hij in 14 wedstrijden voor Spurs 13 goals en bracht hij er 10 aan. Fenomenaal gemiddelde. 

Zondag staan twee van de gevaarlijkste spitsen ter wereld oog in oog, wie wint het onderlinge duel?