Al drie jaar geen Rode Duivel meer, maar Kabasele blijft hopen op kans

Al drie jaar geen Rode Duivel meer, maar Kabasele blijft hopen op kans

13-11-2020 23:30

Bij de Rode Duivels was het de laatste maanden na het pensioen van Vincent Kompany toch wat zoeken achterin. Er wordt gezocht naar een geschikte vervanger. Verrassend genoeg kreeg Christian Kabasele al een hele poos geen kansen meer. Toch geeft hij een terugkeer niet op.

De 29-jarige verdediger is een basispion bij Championship-club Watford FC en bewijst daar wekelijks zijn waarde. Toch blijft zijn teller bij de Rode Duivels staan op amper twee interlands en roept bondscoach Roberto Martinez hem vaak zelfs niet op. Kabasele blijft echter strijdvaardig.

"Natuurlijk mis ik de Rode Duivels", zegt Kabasele (ex-KRC Genk) bij La Derniére Heure. "Elke voetballer droomt ervan om met de beste spelers ter wereld te spelen en daar heb ik twee jaar de kans voor gehad. Als je dat eenmaal hebt geproefd, wil je steeds meer. Ik mis dat niveau", zegt hij.

Hij droomt dan ook van een terugkeer. "Ik heb aan de start van dit seizoen met Martinez gesproken. Hij gaf aan dat de deur voor een terugkeer nog niet gesloten is", geeft Kabasele nog mee. De laatste interland van Kabasele dateert inmiddels al van 14 november 2017. Hij speelde toen negentig minuten mee in de 1-0 gewonnen oefenpartij tegen Japan.