Scorende Anderlecht-speler Bundu helpt Sierra Leone aan onwaarschijnlijke comeback

13-11-2020 20:00
2

Het duel tussen Nigeria en Sierra Leone in een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup heeft voor een waar spektakel gezorgd. Nigeria leek lange tijd op weg naar winst, maar onder andere door een doelpunt van Anderlecht-speler Mustapha Bundu kwam Sierra Leone nog terug tot een 4-4 gelijkspel.

Nigeria was de grote favoriet voor deze partij en bewees dat ook al snel. Na een half uur voetballen stonden de Nigerianen al op een 4-0 voorsprong. Alex Iwobi wist twee keer te scoren, Victor Osimhen (ex-Sporting Charleroi) maakte er één voor zijn land terwijl ook Samuel Chukwueze scoorde.

Sierra Leone leek de strijd dus al verloren te hebben, maar gaf niet op. Nog voor rust slaagde Kwame Quee voor de 4-1 te zorgen, na de pauze zorgde de nummer 120 op de FIFA-ranking voor een onwaarschijnlijke comeback.

Iets na het uur werd het 4-2 via Alhaji Kamara, terwijl in minuut 80 Anderlecht-speler Bundu er 4-3 van maakte en nog voor een bijzonder spannend einde zorgde. In het slot van de partij zag invaller Paul Onuachu (KRC Genk) hoe Kamara er met zijn tweede van de avond een gelijkspel van maakte. Emmanuel Dennis (Club Brugge), die ook in de selectie zit, bleef op de bank bij Nigeria.