Tielemans laat zich uit over ex-club Anderlecht: We kunnen Kompany vertrouwen

Tielemans laat zich uit over ex-club Anderlecht: "We kunnen Kompany vertrouwen"

13-11-2020 18:15
1

Youri Tielemans maakt momenteel het mooie weer bij Leicester City en de Rode Duivels, maar zijn grote doorbraak kende de middenvelder bij RSC Anderlecht. Tielemans ziet dat zijn ex-club in volle heropbouw is en hij gelooft dat Anderlecht er weer bovenop komt.

Zo was de keuze van Vincent Kompany om trainer te worden en zijn spelerscarrière stop te zetten een goede zaak voor Anderlecht. "Vincent zit daar om de club weer te brengen waar ze hoort: aan de top van het Belgische voetbal. Daarna zal hij proberen om ook Europees iets te realiseren. We kunnen hem vertrouwen, hij zal alles geven voor de club", aldus Tielemans bij RTL.

In het verleden voetbalde Tielemans enkele seizoenen in de A-ploeg  van Anderlecht. Nu moesten de Brusselaars noodgedwongen jongens als Jeremy Doku en Alexis Saelemaekers verkopen. "Gezien de crisis had de club geld nodig. Daarom zijn ze ook vertrokken. Ze werden zeker niet naar de uitgang geduwd", besluit Tielemans, die zijn ex-club nog steeds een warm hart toedraagt.