Impact corona wordt onderschat: Hij kon met moeite tien minuten lopen

Impact corona wordt onderschat: "Hij kon met moeite tien minuten lopen"

13-11-2020 17:24
2

Waasland-Beveren werd recent zwaar toegetakeld door het coronavirus. De club zag dit seizoen al twee wedstrijden uitgesteld worden vanwege te veel besmettingen, maar de spelers herstellen blijkbaar ook moeilijk van de ziekte. Volgens trainer Nicky Hayen wordt de impact van corona dan ook onderschat.

'Voor de staf veranderde er weinig. Terwijl je wachtte op de uitslag van de coronatests, moest je de wedstrijd zoals normaal voorbereiden', vertelde Hayen aan Sport/Voetbalmagazine. 'Voor de spelers was het wél lastig: ze zaten soms in quarantaine, met een individueel programma. Andere keren trainden ze op de club, maar in kleine groepjes. Na de wedstrijd tegen AA Gent (1-4) hebben we de spelers bevraagd wat ze precies hadden gemist en toen hebben ze aangegeven dat net dat heel moeilijk gesimuleerd kon worden.'

'Een heel aantal besmette jongens merkte al vermoeidheid in de opwarming en dat zette zich door in de eerste helft. Ik kan dan boos zijn als trainer, dat ze geen druk zetten hoewel dat werd gevraagd, maar als het lichaam niet mee wil, vraag je eigenlijk op dat moment het onmogelijke. Ik las het ook van andere spelers. Tom Pietermaat is fysiek bij Beerschot een van de beteren, maar ook hij kon met moeite tien minuten lopen zonder vermoeid te zijn. Ik denk dat wij de impact van een besmetting wat onderschatten', besloot de trainer van Waasland-Beveren.