Praet maakt zich geen illusies: Op dit moment is er voor mij geen plaats

Praet maakt zich geen illusies: "Op dit moment is er voor mij geen plaats"

13-11-2020 17:05
2

Dennis Praet stond woensdagavond in de basisploeg van Roberto Martinez tijdens de oefeninterland tegen Zwitserland (1-2) en hij speelde een meer dan degelijke wedstrijd. De middenvelder van Leicester City en profileert zich steeds meer bij de Rode Duivels, maar van een basisplaats droomt hij (nog) niet.

Tegen Zwitserland speelde Praet in steun van diepe spits Michy Batshuayi, maar hij zou toch liever een rijtje lager spelen. "Zonder twijfel is mijn beste positie op het middenveld. Liefst op de acht", vertelde Praet in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Dan maakt het niet uit wie er naast mij speelt, al ken ik Youri (Tielemans, red.) het best. Ik moet realistisch zijn: op dit moment is er voor mij geen plaats in het elftal."

Roberto Martinez maakt er een gewoonte van om altijd veel spelers op te roepen. Volgens Praet hangt er nog geen spanning in de groep met het EK in aantocht. "Nee, iedereen werkt hard om erbij te zijn. Meer kunnen we niet doen. We hebben een beroep gekozen waarin de onderlinge concurrentie hoog is en dus is het normaal dat er spelers ontgoocheld zullen worden. Aan mij om er alles aan te doen om niet tot die groep te behoren."

De eerste selectie van Praet dateert ondertussen van 12 november 2014 onder toenmalig bondscoach Marc Wilmots voor de oefenmatch tegen IJsland. Hij begint stilaan een ancien te woren bij de Duivels. "Ik besef dat ik nog niet genoeg wedstrijden heb gespeeld om die status te verdienen. Je moet meer caps tellen om als leider gezien te worden. Zolang de generatie die aanwezig was op het WK in Brazilië hier rondloopt, weten wij dat zij de echte patrons van de ploeg zijn", de speler van Leicester City.