Scheidsrechters: “We hebben supporters nodig voor sfeer en concentratie

Scheidsrechters: “We hebben supporters nodig voor sfeer en concentratie"

13-11-2020 15:00

Iedereen beleeft het voetbal nu op een andere manier. Ook de scheidsrechters beleven voetbal met supporters anders dan normaal. Verbomen en Visser hopen wel dat ze snel terug zijn, zeiden ze bij Sporza.

Je zou het niet onmiddellijk verwachten, maar ook scheidsrechters zien voetbal liever met publiek. "Het is moeilijker om de focus te behouden. Op cruciale fases in het strafschopgebied ben je sowieso bij de les, maar als de ploegen de bal minutenlang rondspelen, is het toch lastiger”, vertelt Verbomen.

Er zijn natuurlijk ook wat positieve gevolgen aan verbonden: “De spelers reageren rustiger. De eenvoudige reden is dat ze niet moeten roepen. Ook de communicatie is zeker makkelijker”, zegt hij. 

Ook Visser beleeft het voetbal helemaal anders. "De fans zijn heel belangrijk, ze zorgen voor de sfeer. Zeker bij de opkomst is er iets minder kippenvel dan gewoonlijk”, zegt hij. De spelers zijn rustiger, maar Visser weet niet of dat positief is: “We hebben de supporters nodig voor de sfeer, maar ook voor meer focus, zowel bij scheidsrechters als spelers."