'KV Kortrijk krijgt goed nieuws omtrent nieuwe voetbaltempel'

'KV Kortrijk krijgt goed nieuws omtrent nieuwe voetbaltempel'

13-11-2020 14:00
3

De Vlaamse overheid geeft KV Kortijk groen licht om een nieuw stadion te bouwen. De bouw gaat hand in hand met de herinrichting van de N8 zodat de files niet langer worden, dat schrijft Het Laatste nieuws.

De Vlaamse overheid zal eerst de Oudenaardsesteenweg (N8) inrichten. Daarna kan KV Kortrijk beginnen met de bouw. “Het is een nieuw engagement, we zijn als stad tevreden dat de files en verkeersveiligheid er aangepakt worden. De werken gaan er wellicht eind 2024 starten”, aldus Vandendriessche, schepen van sport.

Het stadion zelf zal een technisch hoogstandje worden, met de nadruk op een consortium van bedrijven. ‘Het gaat in grote lijnen over een nieuwe voetbaltempel met 12.000 zitjes en twintig vip-loges, een ruime stapelparking die als er geen matchen zijn ook om te carpoolen kan dienen en een stalling voor zo’n drieduizend fietsen’, schrijft het dagblad.

Alles wordt in gereedheid gebracht zodat de bouw van het stadion vlot kan aansluiten op de afwerking van de N8. De start is gepland voor 2024, in 2026 zouden de kerels een nieuwe thuisbasis moeten hebben.