Hoe ik aan de kant werd geschoven bij Beerschot, was zeker niet prettig

"Hoe ik aan de kant werd geschoven bij Beerschot, was zeker niet prettig"

13-11-2020 13:45

Alexander Maes heeft sinds vorige maand weer een club. De ex-speler van Beerschot zit nu bij ACS Campionii Fotbal Club Arges uit Roemenië. Maes moet bij die club vooral het behoud verzekeren.

"Ik weet het, dit is geen voor de hand liggende keuze", geeft hij toe bij Het Belang Van Limburg. "Maar ik wilde eens iets anders proberen. Er was ook concrete interesse van ploegen uit 1B, maar tegen het einde van de transferperiode bleek het toch niet zo gemakkelijk om nog ergens terecht te kunnen. Maar vergis je niet: ik ben niet in een Mickey Mouse-competitie terechtgekomen. Het niveau in Roemenië is gewoon goed."

Afgelopen zondag kon Maes eindelijk zijn debuut maken als invaller. "Ik kon wel een paar keer dreigen. De trainer was ook tevreden over mijn debuut. Hij speelt me uit op mijn favoriete positie en daar ben ik blij om. Jammer dat er qua resultaat niet meer inzat, maar we beseffen dat we niet tegen clubs als Cluj de punten moeten halen. Op de volgende speeldag (op 21 november, red.) treffen we Iasi, een rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd. Die match is heel belangrijk."

Bij Beerschot werd zijn contract dit jaar eenzijdig verbroken. "De manier waarop ik aan de kant werd geschoven, was zeker niet prettig. Maar ik heb zo'n lange periode bij Beerschot gekend dat ik enkel de mooie momenten onthoud. Ik blijf supporter van de club en gun ze het beste."