Daerden is heel fier bij KRC Genk: Niet alleen nummer één van België

Daerden is heel fier bij KRC Genk: "Niet alleen nummer één van België"

13-11-2020 12:00 Laatste update: 12:03
5

De jeugdopleiding van KRC Genk is goed vertegenwoordigd bij de Rode Duivels, vooral dan in doel. Thibaut Courtois, Koen Casteels en Gaëtan Coucke werden allemaal bij KRC Genk opgeleid. Geen toeval, weet technisch directeur jeugd Koen Daerden. 

"We moeten onze Limburgse bescheidenheid aan de kant schuiven en zeggen dat we niet alleen de nummer één zijn in België, maar ook internationaal hoog genoteerd staan op het vlak van keepersopleiding", aldus Daerden bij Het Belang Van Limburg. "Onze voortrekkersrol willen we vasthouden, daarom blijven wij voortdurend evolueren. Binnenkort zullen we op dat vlak mogelijk nieuwe initiatieven nemen."

Daerden kan rekenen op enkele topcoaches in de opleiding. "In onze opleiding werkt Koen Witters met de jongsten tot en met U14, die vanaf de U13 mee onder de hoede van Gilbert Roex komen. Ik wil ook graag de naam van Poll Peters noemen. Jammer genoeg heeft Poll onlangs ervoor gekozen om naar OH Leuven over te stappen. Maar hij heeft hier jaren erg verdienstelijk werk geleverd en onze visie en organisatie op punt helpen zetten."

Drie keepers hebben bij de Rode Duivels is sowieso uniek. "Dit succes is de vrucht van stabiliteit, continuïteit en gedrevenheid. Wij blijven onszelf elke dag in vraag stellen. Wat moet beter? Wat zijn de internationale tendensen en hoe kunnen we daarop inspelen? Daarom sturen we ook mensen naar internationale congressen en implementeren we vernieuwingen in onze visie."