UEFA kijkt uit naar Rode Duivel op het EK: 'Giftig schot'

UEFA kijkt uit naar Rode Duivel op het EK: 'Giftig schot'

12-11-2020 23:46
5

Sinds donderdag kennen we alle 24 landen die deelnemen aan het EK 2020 volgende zomer. De voorbeschouwingen op het eindtoernooi kunnen beginnen. De UEFA trapt af en vraagt om Youri Tielemans in de gaten te houden.

Nadat Macedonië, Hongarije, Slovakije en Schotland zich donderdag alsnog wisten te plaatsen voor het EK, werpt de UEFA een blik op alle deelnemende landen. Ook België wordt in de schijnwerpers gezet. Het was al geweten dat ons land op het EK tegen Denemarken, Finland en Rusland gaat spelen. De Rode Duivels hopen uiteindelijk beter te gaan doen dan in 1980. Toen werden de Belgen tweede op het EK.

De belangrijkste speler van België is volgens de UEFA Kevin De Bruyne. 'De beste middenvelder van de Champions League van het seizoen 2019 – 2020 scoorde tijdens de kwalificaties vier goals en was goed voor zeven assists in amper zes wedstrijden', klinkt het over de ex-speler van KRC Genk.

De Belg om in de gaten te houden op het EK is volgens de UEFA dan weer Youri Tielemans. 'Met zijn 23 jaar is hij nog relatief jong, maar hij is al een talent dat bevestigde. De middenvelder van Leicester heeft een giftig afstandsschot en niet te vergeten dat hij het spel goed verdeelt', stelt de UEFA over de voormalige speler van RSC Anderlecht.