Mitrovic (ex-Anderlecht) mist beslissende strafschop, Servië niet naar het EK

12-11-2020 23:25 Laatste update: 23:29
8

Een drama voor het Servië. Het verloor na strafschoppen van Schotland en mist daardoor het EK van volgend jaar zomer. Groot was de vreugde bij Slowakije, dat na verlengingen wist af te rekenen met Noord-Ierland.

Servië - Schotland 1-1 (4-5 na strafschoppen)
Lang leek Schotland af te stevenen op een EK-ticket. De ploeg kwam via Ryan Christie, die van afstand via de binnenkant van de paal raak schoot, op voorsprong. Deze 0-1 stand hielden ze lang vast, maar vlak voor tijd maakte Real Madrid-spits Luka Jovic de bevrijdende 1-1 voor Servië.

In de verlenging werd er uiteindelijk niet gescoord, strafschoppen moesten een beslissing brengen. Hierin gingen de eerste negen penalty's raak, waarna Aleksandar Mitrovic (ex-RSC Anderlecht) klaarstond voor de vijfde van Servië. Schotland-keeper David Marshall werd de held en wist de strafschop te keren.

Bij Servië stonden er naast Mitrovic nog enkele bekenden in de basis. Denken we aan Stefan Mitrovic (ex-KV Kortrijk en KAA Gent) en Sergej Milinkovic-Savic (ex-KRC Genk). Uros Spajic (ex-Anderlecht) viel in.

Noord-Ierland - Slowakije 1-2
Een vreugde-explosie bij Slowakije na 120 minuten voetballen in Noord-Ierland. De uitploeg heeft een plek op het EK bemachtigd na een 1-2 overwinning op Noord-Ierland. Juraj Kucka zette zijn ploeg al snel op voorsprong na gigantisch geklungel in de achterhoede van de thuisploeg.

Hier leek het bij te blijven, maar Noord-Ierland wist er via een eigen doelpunt van Milan Skriniar alsnog een verlenging uit te slepen. Het was niet genoeg voor een resultaat, want na 110 minuten spelen maakte Michal Duris de winnende treffer voor zijn land, na een ongelukkige fout van Noord-Ierland-verdediger Jonny Evans.