Goran Pandev bezorgt Noord-Macedonië delirium, EK-ticket is binnen

Goran Pandev bezorgt Noord-Macedonië delirium, EK-ticket is binnen

12-11-2020 21:50

Noord-Macedonië heeft zich voor het eerst in zijn geschiedenis geplaatst voor het hoofdtoernooi van het EK voetbal. Het versloeg op bezoek in Tbilisi in de finale van de play-offs in divisie D Georgië met 0-1. Noord-Macedonië speelt volgende zomer op het EK in poule C tegen Nederland, Oostenrijk en Oekraïne.

Noord-Macedonië kon in de beslissende wedstrijd rekenen op Goran Pandev. De 37-jarige speler van Genoa schonk zijn team in de 56ste minuut de zege. Bij Georgië begon Tornike Okriashvili (ex-KRC Genk) in de basis. Voor Noord-Macedonië viel Charleroi-speler Gjoko Zajkov in het slot in, net als Ivan Trickovski (ex-Waasland Beveren en -Club Brugge). Aleksandar Trajkovski (ex-KV Mechelen en -Zulte Waregem) bleef op de bank.

Voor de Rode Duivels hebben de resultaten van de play-offs geen gevolgen voor het EK. De Belgen nemen het in groep B op tegen Rusland, Denemarken en Finland. Ook de samenstelling van groep A (met Italië, Zwitserland, Turkije en Wales) ligt al vast. Italië en Turkije openen vrijdag 11 juni het EK in Rome, de finale wordt zondag 11 juli in het Wembleystadion in Londen gespeeld.