Verhulst over Lokeren: De laatste jaren was Lokeren als een schansspringer

Verhulst over Lokeren: "De laatste jaren was Lokeren als een schansspringer"

12-11-2020 20:50
1

Davino Verhulst kreeg geen kans meer bij een Belgische club en zag zich dus genoodzaakt om andere oorden op te zoeken. Hij zag een uitweg in Griekenland, Apollon Smyrnis bood hem een uitweg aan. Verhulst vindt dat hij een goede keuze heeft gemaakt.

Davino Verhulst is tevreden na zijn keuze, hij speelt er elke minuut en vindt stelselmatig zijn oude niveau weer terug. De voorbije drie wedstrijden stond hij in de basis. In één week tijd speelde de Waaslander tegen drie topclubs: Olympiakos, Panathinaikos en PAOK.

"Die stadions, dat is gewoon Champions League-niveau, hé. Dat duel met Olympiakos was ondanks onze 2-0-nederlaag fantastisch, want ik kon me onderscheiden met enkele goeie reddingen. De trainer van Olympiakos had het achteraf alleen maar over de doelman van de tegenstander. Drie maanden geleden was ik nog werkloos, en nu heeft de coach van zo’n topclub lof voor me over. Dat is toch het teken dat ik mijn ritme aan het terugvinden ben", zei Verhulst in een interview aan Het Laatste Nieuws.

De doelman heeft na een moeilijk jaar - eerst door die miserie bij Lokeren en daarna die periode zonder club - zijn voetbalgeluk teruggevonden. Op het veld, en ook ernaast. "Het leven in Athene is fantastisch. Ik woon vlakbij het centrum en op een kwartier rijden van ons stadion. Dit is een echte voetbalstad. Overal waar je komt, staat er wel een televisie op het voetbal afgestemd. Het leeft hier enorm. Ik heb een contract tot eind dit seizoen bij Apollon. Wel, als we verlost geraken van die ‘coronashit’ en ik vaker naar België kan afreizen om mijn kinderen te zien, dan wil ik hier gerust nog langer blijven spelen."

Over de club van zijn hart 
De tijd dat Davino Verhulst nog keepte op Daknam voor het ter ziele gegane Sporting Lokeren lijkt alweer lang vervlogen. In zeven jaar speelde hij 149 matchen voor de Wase club. "Als ik aan die periode terugdenk, word ik boos. De laatste jaren was Lokeren als een schansspringer. Het ging er zó snel naar beneden. ‘t Was pijnlijk om te zien", zei de ex-doelman van Lokeren.