Lamkel Zé: Ik ben van nature een kalm iemand

Lamkel Zé: "Ik ben van nature een kalm iemand"

12-11-2020 20:25
4

Didier Lamkel Zé is ongetwijfeld één van de meest interessante figuren op de Belgische velden. Fantastische speler maar soms is hij even het noorden kwijt. Tussen hem en Ivan Leko zal het waarschijnlijk niet meer goed komen na zijn recente uitspraken.

Lamkel Zé haalde in een interview met La Dernière heure uit naar zijn trainer Ivan Leko. Dat hij met een gebrek aan respect werd behandeld en dat hij open staat voor een transfer naar een topclub zoals Beerschot. Het is nog maar een tipje van de ijsberg van wat de flankaanvaller op zijn rekening heeft staan van fratsen.

Zo zegt hij zelf dat hij van nature een rustige jongen is. "Ik ben van nature kalm. Bij de familie in Kameroen was dit al het geval. Mijn vader volgde me altijd, zodat ik geen onzin zou doen. Als zoon van een gendarme moest ik me goed gedragen en het gebeurde ook dat mijn broers me een nieuwe lijst gaven. Toen leerde ik de discipline kennen in mijn voetbalacademie in Kameroen", liet de Kameroener weten aan La Dernière Heure

Ook heeft de aanvaller nog ambitie om te slagen voor zijn nationale ploeg. Hij droomt zelfs van het WK in 2020. "Degenen die mij echt kennen, weten dat het me niet kan schelen wat mensen van me denken. Het label dat mij is geplakt is niet de echte Didier, maar men oordeelt over het algemeen te snel en zonder te weten wat er werkelijk aan de hand is. Ik weet wat ik wil: een goed contract, spelen in een functie die ik leuk vind en in een rol waarin ik vrij in mijn hoofd kan zijn. Later zou het goed zijn om met Kameroen een WK te spelen. Een droom zelfs. Als de Ontembare Leeuwen zich kwalificeren voor Qatar in 2022, als ik een goede club vind waar ik kan spelen, ben ik er misschien."