OFFICIEEL: Gedoz (ex-Club Brugge) belandt in Braziliaanse derde(!) klasse

OFFICIEEL: Gedoz (ex-Club Brugge) belandt in Braziliaanse derde(!) klasse

12-11-2020 19:30
6

Felipe Gedoz, die tussen 2014 en 2016 het mooie weer maakte bij Club Brugge, heeft een opvallende transfer beet. De 27-jarige Braziliaan gaat tot het einde van het seizoen in eigen land aan de slag bij Clube do Remo. Pittig detail: die club komt uit in derde nationale.

In de zomer van 2014 haalde Club Brugge Gedoz weg bij Defensor Sporting. De aanvallende middenvelder begon veelbelovend aan zijn Belgische avontuur, maar pubalgie gooide roet in het eten voor de Braziliaan. Nadien kwam Gedoz nooit meer op zijn beste niveau, waarna hij bij Atletico Paranaense (Brazilië) aan de slag ging.

In eigen land werd Gedoz achtereenvolgens uitgeleend aan Goias (1e klasse) en EC Victoria (2e klasse), maar ook die transfers draaiden op niks uit. In januari van dit jaar liep zijn contract bij Paranaense af, waarna hij ruim een half jaar zonder club zat. Het Uruguyaase Nacional pikte hem op, maar dat leent de ex-middenvelder van Club Brugge alweer uit aan Remo.

Bij de Braziliaanse derdeklasser(!) krijgt Gedoz een nieuwe (en laatste?) kans om zijn carrière uit het slop te halen. Een kanttekening: toen Gedoz vertrok bij Club Brugge bedroeg zijn marktwaarde 2,5 miljoen euro, intussen is die waarde al gekelderd tot amper 500.000 euro.