Overmeire is terug bij Lokeren(-Temse): Wij kunnen er ons voordeel mee doen

Overmeire is terug bij Lokeren(-Temse): "Wij kunnen er ons voordeel mee doen"

12-11-2020 18:45 Laatste update: 18:47

Killian Overmeire (34) legde een voorstel van Waasland-Beveren naast zich neer, waarna hij zijn afscheid als profvoetballer aankondigde. De middenvelder koos voor een terugkeer naar Daknam, waar hij voor SC Lokeren-Temse zal voetballen. Coach Karel Fraeye is uiteraard blij met zijn komst.

"Wie zou niet tevreden zijn als hij een speler van zijn kaliber kan inlijven? Killian kon volgens mij nog zijn waarde bewijzen op een veel hoger niveau, maar hij heeft ongetwijfeld de pech dat corona zelfs de professionele clubs tot grote voorzichtigheid aanzet. Maar goed, wij kunnen er nu ons voordeel mee doen", steekt de coach van Sporting Lokeren-Temse van wal op de clubwebsite.

"Zijn kwaliteiten op en naast het veld zijn genoegzaam bekend. Hij is een clubicoon, op handen gedragen door alle supporters. Het enige gevaar dat ik zie, is dat die fans nu plots te hoge verwachtingen gaan koesteren. Het is niet zo dat we nu, met Killian er bij, plots over alle tegenstanders heen gaan walsen. Dat zal niet gebeuren", gaat Fraeye verder.

Ondanks de komst van Overmeire legt de trainer van Lokeren-Temse de druk niet te hoog. "Dat beseft hij zelf ook wel, ook hij hoopt dat dit verwachtingspatroon geen al te zware last op zijn en onze schouders legt. We blijven realistische doelstellingen nastreven: zeker linkerkolom, hopelijk eerste vijf. That’s it."