Busi verliet Charleroi voor Parma met het oog op België: Hier kan ik groeien

Busi verliet Charleroi voor Parma met het oog op België: "Hier kan ik groeien"

12-11-2020 18:30
1

Sporting Charleroi kon de afgelopen jaren al heel wat spelers voor een mooie transfersom verkopen. De meest recente vertrekker is Maxime Busi, die Mambourg verruilde voor Parma. De Belgische rechtsachter blikt voor het eerst terug op zijn vertrek bij Charleroi.

Busi heeft zich zijn transfer naar de Serie A nog niet beklaagd. "Ik kende Parma al, want het is een club met een rijke geschiedenis. Ik wist ook dat de Serie A één van de meest tactische competities ter wereld is. Dat is een andere reden waarom ik deze uitdaging aanvaard heb: op tactisch vlak wou ik groeien en hier kan dat", klinkt het op de website van Parma.

Door een blessure kon de ex-rechtsachter van Charleroi nog geen minuten maken bij Parma, maar Busi gelooft dat het snel in orde komt. "Op dit moment kan ik weinig zeggen over mijn conditie. Ik werk elke dag hard met de medische staf aan mijn herstel. Niets is echter zeker en dus kan ik niet zeggen wanneer ik terug fit zal zijn."

De 21-jarige vleugelverdediger wil zich bij Parma in de kijker spelen van de nationale ploeg. Busi was tot zijn blessure steevast een vaste waarde bij de U21 van België. In de toekomst hoopt hij de stap te zetten bij het A-elftal van de Rode Duivels.