Kroos vindt juichen van Aubameyang en Griezmann verschrikkelijk: 'Heel dom'

Kroos vindt juichen van Aubameyang en Griezmann verschrikkelijk: 'Heel dom'

12-11-2020 17:30
5

Toni Kroos (30) is niet te spreken over hoe sommige profvoetballers hedendaags doelpunten vieren. Volgens de middenvelder van Real Madrid hebben spelers niet altijd in de gaten dat zij een rolmodel zijn.

"Als spelers dansjes laten zien die ze voorafgaand aan een wedstrijd hebben geoefend, vind ik dat heel erg dom", stelt Kroos in de podcast Einfach mal Luppen, die Kroos samen maakt met zijn broer Felix. "Nog erger vind ik het wanneer spelers attributen gebruiken bij het vieren van een doelpunt."

"Collega Pierre-Emerick Aubameyang vierde ooit een treffer door een masker tevoorschijn te halen. Dat is waar het bij mij ophoudt", legt Kroos uit die vindt dat spelers zoals Aubameyang op deze manier hun rol als rolmodel niet goed invullen.

Ook het juichen van FC Barcelona-spits Antoine Griezmann kan niet op de goedkeuring van Kroos rekenen, die zijn doelpunten doorgaans viert met een 'Fortnite-dansje'.

Volgens Kroos hoeft het allemaal niet zo overdreven, de middenvelder wijst het juichen van oud-spits Gerd Müller als goed voorbeeld aan. "Müller sprong omhoog en trok zijn broek recht. Dat was echte vreugde, verder geen poespas", aldus Kroos.