Nieuwe kansen voor Dessers bij Genk: Hij gedraagt zich heel positief in de groep

Nieuwe kansen voor Dessers bij Genk: "Hij gedraagt zich heel positief in de groep"

12-11-2020 14:50
1

Cyriel Dessers zal hoogstwaarschijnlijk opgelucht ademhalen. De aanvaller lag niet in de bovenste schuif van ex-coach Jess Thorup, maar mag na de aanstelling van John van den Brom hopen op een nieuwe kans als bassisspeler.

Dessers, de topschutter vorig seizoen in de eredivisie, zit momenteel op de bank. Paul Paul Onuachu krijgt de voorkeur. "Iemand die al negen keer scoorde (Onuachu, red.), is natuurlijk belangrijk voor de ploeg. Hij heeft ook een bepalende rol als aanspeelpunt", vertelde van den Brom aan Het Belang van Limburg.

"Maar de tijd van Cyriel komt heus nog. Ik was heel aangenaam verrast door zijn spirit op training. Hij zal met grote verwachtingen naar Genk gekomen zijn, maar gedraagt zich heel positief in de groep."

De nieuwe zag hoe Genk zaterdag de Limburgse derby won met 1-2. "Ik was zaterdag onder de indruk van de strijd en passie, die de ploeg maar ook de staf toonde tijdens de derby", vervolgde van den Brom. Ze deden er alles aan om te winnen en trokken dat resultaat over de streep. Die instelling vond ik zondagochtend ook terug bij de supporters, die met taart trakteerden. Je merkte aan alles hoe trots ze zijn op deze warme club."