Vandenbempt ziet 'excuses' voor Rode Duivels: Maar toch zeer teleurstellend

Vandenbempt ziet 'excuses' voor Rode Duivels: "Maar toch zeer teleurstellend"

12-11-2020 13:18
4

De Rode Duivels klopten Zwitserland met 2-1 in hun oefenduel in aanloop naar het tweeluik in de Nations League. Een goed resultaat, maar sprankelen deed het gelegenheidselftal van Roberto Martinez niet. Daar sluit Peter Vandenbempt zich bij aan, al vindt hij dat niet bepaald een waardemeter.

"Wat mij betreft bieden die oefenmatchen tegen Ivoorkust en Zwitserland géén blik op de toekomst van de Rode Duivels", klinkt Vandenbempt stellig bij Sporza. "Het is logisch dat Roberto Martinez zijn titularissen spaart voor de matchen met inzet in de Nations League, maar als je er te veel nieuwe spelers ineens ingooit, wordt het wel erg moeilijk."

Woensdagavond verscheen, op Jan Vertonghen na, eigenlijk geen enkele vaste waarde aan de aftrap. "Idealiter kunnen twee à drie potentieel nieuwe Rode Duivels meedoen in een gerodeerd elftal. Dat is helemaal iets anders dan wanneer je moet voetballen met een elftal dat elkaar niet kent, zonder automatismen. Dat is ondankbaar", deelt Vandenbempt een sneertje uit naar Roberto Martinez.

Ondanks alles mocht het wat meer zijn
"Anderzijds, Zwitserland speelde ook met een experimenteel elftal, met maar vier basisspelers die er ook tegen Duitsland bij waren. Zij speelden dus ook niet met de eerste keuze en zouden dus hetzelfde probleem gehad moeten hebben. Maar zij konden blijkbaar wél voetballen", heeft de journalist een complimentje in huis voor de troepen van Vladimir Petkovic. 

"Ondanks al die geldige excuses was het toch een zeer teleurstellende prestatie van de Rode Duivels. Het is lang geleden dat België zó gedomineerd werd, een hele helft lang. In de eerste helft kregen de Duivels geen enkele bal tussen de palen. Dat was geleden van de eerste match onder Martinez tegen Spanje", besluit Vandenbempt streng.