KV Mechelen wacht tot laatste kwartier om Union weg te zetten in oefenmatch

12-11-2020 13:02 Laatste update: 13:15
3

KV Mechelen maakte donderdagmiddag gebruik van de interlandonderbreking om een oefenwedstrijd af te werken. Tegenstander Union Saint-Gilloise weerde zich kranig, maar uiteindelijk werd de logica gerespecteerd: 3-1.

Als club uit Eerste Klasse A zou KV Mechelen het overwicht moeten hebben tegen Union, dat uitkomt in Eerste Klasse B. De Antwerpenaren konden ook niet beter aan het duel beginnen. Na amper twee minuten stond er al een voorsprong op het bord, al mocht het daarvoor Siebe Van der Heyden bedanken. Die verwerkte een voorzet van Rob Schoofs pardoes in eigen doel: 1-0.

Union was echter niet aangeslagen door die vroege achterstand en voetbalde aardig mee. Dat leverde na twintig minuten de gelijkmaker op. Uitgerekend Van der Heyden scoorde nu in het juiste doel na een hoekschop. KV Mechelen, dat vooral teerde op youngsters, probeerde de match terug in handen te nemen, maar toch moest doelman Yannick Thoelen enkele keren goed ingrijpen. Aan de overzijde zag Aster Vranckx een knappe poging gepareerd worden.

Slotkwartier bepalend
Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks, ondanks een heleboel wissels. Beide elftallen bleven aan elkaar gewaagd. In het slot ging Union dan toch kopje onder. Eerst bracht de paal nog redding, maar in minuut 77 trof Niklo Dassy raak met het hoofd. Als reactie trok Union nog met man en macht naar voren, maar Thoelen verhinderde een nieuwe gelijkmaker. In de ultieme slotseconden deed Dylan Dassy het licht uit aan de overzijde: 3-1.

KV Mechelen doet zo vertrouwen op voor het vervolg van de competitie. Malinwa bengelt onderaan de rangschikking, al vertoonde het de voorbije weken wel beterschap. Union daarentegen gaat aan kop in Eerste Klasse B.