Bondscoach denkt na over spitsenduo Lukaku-Batshuayi: Dat kan zeker

Bondscoach denkt na over spitsenduo Lukaku-Batshuayi: "Dat kan zeker"

12-11-2020 11:00
8

Michy Batshuayi en de Rode Duivels, het is een match made in heaven. De spits zal echter opnieuw plaats moeten ruimen eens Romelu Lukaku weer van de partij is. Hier en daar gaan er weer stemmen op om het nog eens met beide in de spits te proberen.

Batshuayi nam de twee Duivelse doelpunten voor zijn rekening tegen Zwitserland en was dus wederom beslissend voor de Rode Duivels. Inmiddels zit Batsman aan 21 doelpunten in 32 wedstrijden bij de nationale ploeg. Straffe statistieken, alleen heeft hij de pech dat er met Lukaku een spits rondloopt die nóg straffere statistieken heeft.

Sommige analisten opperen dan ook om het nog eens met twee spitsen te proberen, Batshuayi naast Lukaku in de aanval. "Het liefst zou ik met twaalf spelers spelen, dan stond hij altijd naast Lukaku in de spits", vertelde Roberto Martinez daarover in Het Nieuwsblad.

De optie helemaal uitsluiten wil de bondscoach echter niet doen. "Er zijn zeker momenten te bedenken waarbij ze allebei samen aan de aftrap kunnen komen", adus Martinez. Die momenten blijken vooralsnog schaar, Batshuayi zet zijn EK-ambities echter opnieuw kracht bij met deze prestatie.