Lyon hoeft niets meer te verdienen aan toekomstig Barcelona-speler Memphis

Lyon hoeft niets meer te verdienen aan toekomstig Barcelona-speler Memphis

11-11-2020 17:35

Olympique Lyon, de ploeg van Rode Duivel Jason Denayer, is niet van plan mee te werken aan een winters vertrek van Memphis Depay. Jean-Michel Aulas, voorzitter van de Franse club, zegt de sterspeler aan zijn contract te houden, ondanks nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona.

"Memphis blijft, natuurlijk", zegt Aulas tegen RMC Sport. "Ik was in de afgelopen transferperiode ook de eerste die zei dat hij niet zou vertrekken, maar niemand wilde toen naar me luisteren."

"Ik ben niet verliefd op Memphis, maar ik denk dat hij de club naar een dimensie kan brengen die iedereen binnen de club nastreeft", vervolgt Aulas. "We moeten het absoluut goed doen dit seizoen. We zijn slecht aan het seizoen begonnen, maar hebben de kwaliteiten om veel beter te presteren. Memphis is daarin van groot belang, dus hij zal tot het einde van het seizoen bij onze club blijven."

Memphis stond in september en oktober op de drempel van een droomtransfer naar Barcelona, maar de Spaanse voetbalbond stak daar een stokje voor door de slechte financiële positie van Barça. Dinsdag herhaalde trainer Ronald Koeman dat Memphis deel uitmaakt van zijn toekomstplannen.

Aulas bevestigt dat de kans groot is dat Memphis aan het einde van het huidige seizoen vertrekt. "Inderdaad, we kunnen hem niet houden zodra zijn contract afloopt", laat hij weten. Memphis staat dit seizoen op vijf goals en drie assists in tien Ligue 1-optredens.