Tessa Wullaert heeft waanzinnige statistieken bij RSC Anderlecht

Tessa Wullaert heeft waanzinnige statistieken bij RSC Anderlecht

11-11-2020 16:05
6

De kapitein van de Red Flames keerde afgelopen zomer terug naar de Belgische competitie nadat ze in het buitenland actief was voor topclubs Wolfsburg en Manchester City. Wullaert zette een krabbel onder een contract bij Anderlecht en dat heeft paars-wit nog geen windeieren gelegd. Integendeel, haar cijfers zijn duizelingwekkend.

De damesploeg van Anderlecht gaat na zes speeldagen aan de leiding in de Scooore Super League met het maximum van de punten en een doelsaldo van +40 (42-2). Er werd onder andere met 10-0 gewonnen van Genk, met 0-11 van Zulte Waregem en met 9-0 van Eendracht Aalst. De enige tegenstander die kon scoren tegen paars-wit was Club Brugge, dat thuis met 2-3 verloor. Ook de topper tegen Standard werd gewonnen (2-0) door Anderlecht.

En het is al Tessa Wullaert die de klok slaat in Brussel. De polyvalente aanvalster zit na zes wedstrijden al aan achttien doelpunten in de competitie. Wullaert scoorde de ene hattrick na de andere, met zes goals tegen Genk en zes tegen Essevee. Tussendoor deed ze ook twee keer de netten trillen in de Champions League-wedstrijd tegen Linfield Town (8-0).

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5th hattrick of the season yesterday with his support. ❤️ Impossible without teammates & confidence. Never doubt yourself and always choose happiness. 😊 #neverdone

Een bericht gedeeld door Tessa Wullaert (@wttessa) op

"Ik scoor zoveel omdat ik dit seizoen hoger in de aanval speel vergeleken met het buitenland”, zegt Wullaert. “Daar speelde ik zelden op mijn beste positie. We hebben bij Anderlecht ook veel kwaliteiten en we vinden elkaar gemakkelijk. Zó moeilijk is het dus niet om te scoren, maar ik geef ook veel assists. Kortom, ik voel mij gewoon goed als ik vrijheid en vertrouwen krijg", zegt Wullaert aan Het Nieuwsblad.

En wat dan met de kritiek dat het niveau in België lager ligt dan in het buitenland? "Je kan dat zeggen, maar je ziet dat ik mijn vorm ook bij de Red Flames doortrek. Ik presteer dus gewoon beter wanneer ik mij goed voel in een team", klinkt het bij de doelpuntenmachine.