Praet heeft begrip voor Verschaeren: Je leest veel kranten als jonge voetballer

Praet heeft begrip voor Verschaeren: "Je leest veel kranten als jonge voetballer"

11-11-2020 12:30 Laatste update: 12:46
10

Treed Yari Verschaeren in de voetsporen van Dennis Praet? Beide middenvelders zijn een product van Neerpede, de overeenkomsten gaan echter verder dan dat. Praet schept een beeld.

In clubverband kwamen ze elkaar nooit tegen, beide spelers kennen elkaar echter wel van bij de Rode Duivels. De 26-jarige Praet herkent veel van zichzelf in de 19-jarige Verschaeren. "Toen ik jong was leek ik wel een beetje op hem. Hij voelt ook graag de bal , zoekt de diepte op en heeft een laag zwaartepunt. Ik ben nu wat robuuster maar op zijn leeftijd had ik een gelijkaardige speelstijl", vertelt Praet aan Sport/Voetbalmagazine.

Net als Verschaeren kwam Praet op erg jonge leeftijd met hoge verwachtingen in het basiselftal. De 26-jarige middenvelder kwam echter wel in een goed draaiend geheel terecht en pakte verschillende landstitels, iets waar Verschaeren zich voorlopig niet aan kan spiegelen.

"Ik kan me goed inbeelden dat het heel erg lastig moet zijn voor Yari. Als jonge speler ben je ook geneigd om veel kranten te lezen om te weten wat er over jezelf verschijnt. Dat kan soms hard aankomen", aldus Praet. "Vaak zijn de commentaren positief, maar soms zijn ze niet zo vriendelijk. Als is dat op zich geen slechte leerschool. Als je ooit bij een echte topclub wil spelen is het goed om dat te beseffen."