'Neymar en Barça in de clinch: eis van tien miljoen euro aan adres van aanvaller'

'Neymar en Barça in de clinch: eis van tien miljoen euro aan adres van aanvaller'

11-11-2020 10:44

De soap tussen Neymar en FC Barcelona krijgt een nieuw hoofdstuk. De Spaanse grootmacht eist ruim tien miljoen euro van de Braziliaanse aanvaller, nadat een onderzoek van de belastingdienst een fout naar voren bracht.

Dat meldt El Mundo Deportivo. Er zou in 2015 een foute berekening zijn gemaakt bij het inhouden van belasting, waardoor Neymar te veel salaris uitbetaald kreeg door Barcelona. De club heeft inmiddels een claim ingediend bij de aanvaller om dat bedrag terug te krijgen. Neymar kwam eerder al negatief in het nieuws in Spanje: hij stond bovenaan een 'zwarte lijst' met een belastingschuld van ongeveer 34 miljoen euro.

Het is niet de eerste keer dat Neymar en Barcelona lijnrecht tegenover elkaar staan. Eerder dit jaar deed de rechter nog een uitspraak in een zaak tussen de twee partijen. Neymar eiste ruim veertig miljoen euro aan tekenpremies, maar Barcelona vond dat het recht had op een vergoeding wegens contractbreuk. Barcelona won de zaak.

De tien miljoen euro zouden zeer welkom zijn bij Barcelona, dat het financieel lastig heeft na de uitbraak van het coronavirus.