Zonder hartprobleem had Foket kunnen staan waar Castagne nu staat

"Zonder hartprobleem had Foket kunnen staan waar Castagne nu staat"

Gepubliceerd: woensdag 11 november 2020 om 10:02wo 11-11-2020 om 10:02

Na 3,5 jaar is Thomas Foket weer Rode Duivel. De rechtsachter krijgt van Roberto Martinez een nieuwe kans. Al heeft hij de voorbije jaren wel flink wat concurrentie gekregen.

Foket lijkt gehaald te zijn voor de rechtsachter en moet onder andere de strijd aangaan met Thomas Meunier, Timothy Castagne en Alexis Saelemaekers op die plek. "Die andere jongens spelen gewoon in betere en offensievere teams", zegt Hein Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

"Ze vallen meer op. Ze halen betere cijfers. En dan denk je onvermijdelijk terug aan die afgesprongen transfer naar Atalanta… Stel je maar eens voor dat hij daar had kunnen tekenen. Voor hetzelfde geld was dat ook gebeurd, want zijn hartprobleem is maar aan het licht gekomen toen ze – puur uit interesse – enkele extra onderzoeken deden", aldus de analist.

De transfer sprong af, Atalanta koos voor een andere Belg. "Atalanta haalde in zijn plaats Castagne, die daar enorme stappen heeft gezet, nu bij Leicester speelt en leider in de Premier League is. Zonder dat hartprobleem had Foket kunnen staan waar Castagne nu staat en was hij wellicht ook nooit uit de nationale ploeg verdwenen", geeft hij aan.

Foket verloor zijn plek bij de Rode Duivels en lijkt ook niet meteen te moeten hopen op het EK. "Nu wordt het niet makkelijk om een plaatsje voor het EK te bemachtigen. Maar het is alleen maar mooi voor hemzelf en de Duivels dat hij opnieuw een optie is. En je weet maar nooit", besluit Vanhaezebrouck.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws