Nilis keert terug naar België: 'Het is geen geheim, de eenzaamheid knaagt'

Nilis keert terug naar België: 'Het is geen geheim, de eenzaamheid knaagt'

11-11-2020 08:15 Laatste update: 08:22
12

Luc Nilis heeft na amper drie maanden al besloten om MKE Ankaragücü te verlaten. De ex-Rode Duivel was er aan de slag als spitsentrainer, maar kiest nu voor een terugkeer naar België.

"Ik maak er geen geheim van. De eenzaamheid knaagt", reageert Nilis bij Het Belang van Limburg. "Toen ik in augustus naar Turkije trok, zag ik dat als een uitdaging. Dat is het ook. Maar de coronacrisis heeft serieus roet in het eten gestrooid. De toestand hier is vrij dramatisch. Je kan amper buitenkomen, heel veel zaken zijn gesloten. Ik pendel voortdurend tussen mijn hotelkamer en het oefencomplex. Zelfs gezamenlijke maaltijden op de club zijn verboden", geeft hij aan.

Het gebrek aan een sociaal leven in een vreemd land zit Nilis dan ook serieus dwars. "Ik voelde me met de dag ongelukkiger. Eigenlijk zit ik hier al drie maanden in quarantaine, ik mis het gezelschap van mijn vriendin Mieke en vind mijn draai niet", aldus Nilis, die heeft besloten om te vertrekken. "Vorige week heb ik Fuat aangegeven dat ik het eigenlijk niet meer zag zitten."

"We hebben daar een heel open gesprek over gevoerd. Hij had er alle begrip voor en heeft administratief alles in orde gebracht voor mij. Om naar België te mogen vliegen, moest ik wel nog een attest hebben van een negatieve coronatest. Gelukkig heeft het virus mij nog niet te pakken. Ik keer terug naar België en zie wel wat er op mijn pad komt", besluit Nilis.