OFFICIEEL: Safari (ex-Anderlecht) stopt op 35-jarige leeftijd met voetballen

OFFICIEEL: Safari (ex-Anderlecht) stopt op 35-jarige leeftijd met voetballen

11-11-2020 07:45
1

Na Nicolas Pareja (36) heeft ook Behrang Safari besloten om te stoppen met voetballen. De 35-jarige ex-speler van RSC Anderlecht nam afscheid met een titel in Zweden bij zijn club Malmö FF.

Safari besloot na de titel met Malmö FF om op 35-jarige leeftijd te stoppen met voetballen. Op Instagram kondigde hij zijn afscheid aan met een filmpje. Daarin zien we beelden van zijn tijd bij onder andere Basel, Malmö en de nationale ploeg van Zweden. RSC Anderlecht laat hij echter achterwege. Niet onbegrijpelijk, want veel plezier kende de Zweed niet bij paars-wit.

De voormalige linksachter kwam van 2011 tot 2013 uit voor Anderlecht en won twee landstitels met de club. Hij leek aanvankelijk ook een basispion te zijn, maar verloor zijn plek uiteindelijk toch nog aan Olivier Deschacht, waarna hij besloot om richting Basel te trekken. Daar speelde hij nog drie seizoenen voor alvorens terug te keren naar Malmö FF.

In totaal zou hij tien landstitels vieren: twee met Anderlecht, vijf met Basel en drie met Malmö. Safari kwam ook 31 keer uit voor Zweden.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A letter to the most loving toy ever created ❤️⚽️

Een bericht gedeeld door Behrang Safari (@behrangsafari) op

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie