Vanhaezebrouck tevreden met terugkeer Foket: Dit is fantastisch voor hem

Vanhaezebrouck tevreden met terugkeer Foket: "Dit is fantastisch voor hem"

11-11-2020 07:15
7

Na een lange afwezigheid is Thomas Foket terug bij de Rode Duivels. De verdediger werd in 2016 voor het eerst opgeroepen, maar viel na zijn hartproblemen uit de selectie van de Rode Duivels. Na een goede periode bij Stade de Reims is hij er echter opnieuw bij, tot groot jolijt van ex-coach Hein Vanhaezebrouck.

"Ik was héél blij toen ik hoorde dat hij opnieuw was opgeroepen. Dit is echt fantastisch voor hem", geeft Vanhaezebrouck aan bij Het Nieuwsblad. "Foket speelt nu al 2,5 jaar in een víérmansdefensie, maar ik vermoed dat Martinez zijn prestaties met Gent nog in achterhoofd had."

Vanhaezebrouck is ook een grote fan van Foket. "Hij is iemand met wie je naar de oorlog kan, hè. Een speler met ongelofelijke fysieke kwaliteiten, maar ook een slimme gast die alles snel oppikt en een geweldige kerel om in je groep te hebben. Ik ben echt blij voor hem dat hij dankzij deze selectie weer een beetje uit de vergetelheid wordt gehaald. Want Reims is nu niet meteen de ploeg die iedereen volgt", klinkt het.