Mertens heeft pech: 'Napoli maakte misbruik van situatie, 3-0 blijft staan'

Mertens heeft pech: 'Napoli maakte misbruik van situatie, 3-0 blijft staan'

10-11-2020 19:31
3

Napoli moet het uitduel met Juventus definitief als verloren beschouwen, heeft het Italiaanse sporttribunaal bepaald. Dries Mertens en co mochten op 4 oktober niet naar Turijn afreizen en kregen een reglementaire 3-0 nederlaag én één punt in mindering opgelegd.

Nadat er één coronageval in de selectie van Napoli was geconstateerd, kreeg de Napoli-delegatie geen toestemming om zich naar Noord-Italië te verplaatsen. Juventus wilde de wedstrijd niet uitstellen en bracht zijn spelers wél op de been, om aanspraak te maken op een reglementaire overwinning.

De Italiaanse bond stelde Juventus inderdaad in het gelijk. Napoli ging in beroep tegen de straf, maar heeft dinsdag opnieuw een teleurstelling moeten incasseren. Volgens het sporttribunaal had Napoli best naar Turijn kunnen reizen, maar heeft de club 'misbruik gemaakt van de situatie' en 'een alibi voor zichzelf gecreëerd om niet te spelen'.

Napoli blijft derde in de Serie A, op drie punten van koploper AC Milan: de ploeg van Gennaro Gattuso heeft vijf wedstrijden gewonnen, maar staat dus op veertien punten. Regerend kampioen is vijfde, met dertien punten.