Martinez wilde niet choqueren met Delcroix, maar kreeg Vermaelen niet naar België

Martinez wilde niet choqueren met Delcroix, maar kreeg Vermaelen niet naar België

10-11-2020 18:54
21

Roberto Martinez haalde Hannes Delcroix naar de Rode Duivels. Bij heel wat mensen zorgde dat feit voor gefronste wenkbrauwen. Tijdens een persconferentie heeft de bondscoach laten weten dat het eerst niet de bedoeling was om de jonkie van Anderlecht op te roepen. Maar hij kon niet anders.

Martinez had gehoopt dat hij in de komende interlands een beroep kon doen op Thomas Vermaelen. De verdediger van  Vissel Kobe kan evenwel niet naar ons land afzakken. De Japanse autoriteiten geven Vermaelen niet vrij. Martinez moest daarom op zoek naar een alternatief. Hij zocht een andere linksvoetige verdediger en kwam uit bij Delcroix. 

Voor Delcroix gaat het snel. Vorig seizoen speelde de 21-jarige verdediger nog op huurbasis voor RKC Waalwijk. Dit seizoen stond hij bij Anderlecht nog maar vijf matchen in de basis. "Voor hem is het een grote stap", geeft ook Martinez toe. "Delcroix kan hier van profiteren. De jongen is zelfzeker. Je kunt op twee manieren bij de Rode Duivels komen. Ofwel blink je uit bij je ploeg. Ofwel doe je dat bij de U21. Dat laatste deed Delcroix. Tegen Duitsland was hij heel goed. Nu gaan we nakijken wat hij binnen deze groep kan", aldus de Spanjaard.