Breaking news

Carcela herstelt van het coronavirus en is beschikbaar tegen Anderlecht

Amateurclubs zijn niet opgezet met bekertoernooi: Nadenken over zin en onzin

Amateurclubs zijn niet opgezet met bekertoernooi: "Nadenken over zin en onzin"

Gepubliceerd: dinsdag 10 november 2020 om 15:07di 10-11-2020 om 15:07

De Belgische voetbalbond heeft zich gebogen over de nakende rondes in de Croky Cup. Eerst en vooral werden de zestiende finales al uitgesteld naar januari. Daarnaast zouden de clubs uit de Pro League enkel willen uitkomen tegen ploegen die zich volledig laten testen op het coronavirus. Dat stuit het amateurvoetbal tegen de borst.

Door de nieuwe ontwikkelingen rond het bekervoetbal zitten vele amateurclubs met de handen in het haar. Niet alleen levert de uitgestelde kalender een drukkere planning op, bovendien rijzen er financiële vragen. Een individuele coronatest kost namelijk 48 euro. Als een volledige spelersgroep mét technische staf zich moet laten testen, komt dat neer op een slordige 2000 euro, rekende Het Laatste Nieuws uit. Geen habbekrats voor de meeste clubs uit de lagere reeksen. Is het sop de kool dan nog wel waard?

Stephan Van den Berghe, de voorzitter van Olsa Brakel, neemt het voortouw in de discussie. "We moeten op z'n minst nadenken over de zin en de onzin van deze bekercompetitie", stelt hij. "Dit zal ons geld kosten. En de spelers moeten wel gewoon betaald worden. Bovendien: onze kalender zal helemaal vol zitten, als alle uitgestelde competitiewedstrijden nog moeten gespeeld worden. Nu goed, onze spelers kijken enorm uit naar zo'n match tegen Club Brugge. We willen hen die kans ook niet ontnemen. Maar ideaal is anders", aldus de tegenstander van Club in de zestiende finales.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws