De drie troeven bij van den Brom: Resultaten, people manager en Nederlandstalig

De drie troeven bij van den Brom: "Resultaten, people manager en Nederlandstalig"

10-11-2020 14:50 Laatste update: 15:23
1

KRC Genk hoopt rust en stabiliteit te vinden in de aanstelling van John van den Brom. Na alweer twee trainersontslagen tijdens het lopende seizoen moet de komst van de Nederlander een voltreffer zijn. Dimitri De Condé heeft daar vertrouwen in, en dat om drie grote redenen.

De technische directeur van Genk legt uit waarom zijn club voor van den Brom gekozen heeft. "Allereerst het sportieve", vertelt De Condé op de voorstelling van de nieuwe coach. "Zijn resultaten in Nederland spreken voor zich. John is ook een people manager, zoals Clement en Thorup. Dat hebben we toch liever dan een zakelijke trainer ...", lijkt hij te verwijzen richting de eerder ontslagen Hannes Wolf. 

"Wat hoor je altijd als je met iemand over John praat?", gaat De Condé verder. "Dat hij een goede man is. Media, spelers, bestuursleden ... Iedereen bevestigt dat eigenlijk. Hij heeft zo een grote impact gemaakt op ons, omdat hij puur natuur en écht is", klinkt het lovend.

Nederlands
"Nog een aspect dat in zijn voordeel spreekt: hij is Nederlandstalig", haalt De Condé aan. De geschiedenis leert namelijk dat Nederlandstalige trainer de successen boekten in de mijnstad. "We hebben zelf nagedacht: wat is goed en wat kan beter? Genk heeft vier keer de titel gehaald en vier keer de beker gewonnen. De trainers waren toen Anthuenis, Denier, Vercauteren, Clement en drie Nederlanders: Boskamp, Vergoosen en Been. Ten tweede waren zij allemaal joviaal en warm, op hun manier."

"Wij zijn ervan overtuigd dat John ons stabiliteit kan brengen. Overtuigd dat hij przijzen kan halen, zoals die zeven anderen hebben gedaan. Hij stuurde me ook een sms om ons te feliciteren voor het traject dat we de laatste weken hebben afgelegd. Kleine details die het verschil maken. Ik heb hem teruggestuurd dat ik ooit met hem wil samenwerken", onthult De Condé.

Tot slot blikte de directeur nog even terug op enkele weken geleden. Na het vertrek van Wolf polste Genk immers al eens bij van den Brom. "Toen was het een groot en realistisch probleem dat John nog een club had. Het zou geen gemakkelijke weg zijn om John weg te halen, toen was dat een grote handicap. Nu hebben we iets meer gas gegeven. De timing zat toen niet zo goed als vandaag", besluit De Condé.