Duivels-tegenstander Denemarken zet tiental, mét coach, in voorlopige quarantaine

Duivels-tegenstander Denemarken zet tiental, mét coach, in voorlopige quarantaine

10-11-2020 13:57
3

De Rode Duivels staan voor een nieuw drieluik. Deze woensdag komt Zwitserland over de vloer voor een vriendschappelijk duel, zondag en de woensdag erop wachten Engeland en Denemarken in de Nations League. Dat laatste land zit echter met de handen in het haar door, wat dacht u, het coronavirus.

Dinsdagmiddag heeft de Deense bond namelijk bekendgemaakt dat speler Robert Skov en een lid van de medische staf positief hebben getest op het virus. Op zich is dat nog geen drama, ware het niet dat negen andere spelers én bondscoach Kasper Hjulmand ook in quarantaine moeten, aangezien zij nauw contact hadden met de betrokkenen. Zij missen hoe dan ook de nakende oefenwedstrijd met Zweden. Intussen zijn al enkele vervangers aangeduid.

Bij dat negental zitten enkele grote namen, zoals Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Martin Braithwaite (FC Barcelona), Pione Sisto (FC Midtjylland) en Alexander Scholz (ex-Lokeren, -Club Brugge en -Standard, nu ook actief bij Midtjylland). Zij ondergaan nu een nieuwe test, waarvan het resultaat donderdag bekend zou zijn. Wie dan positief wordt bevonden, zal er niet bij zijn tegen de Rode Duivels.

Mocht trainer Hjulmand niet kunnen plaatsnemen op de bank in Leuven, waar de wedstrijd doorgaat, zou dat voor de tweede keer zijn dat een interim de Rode Duivels in de ogen kijkt. Eerder moest Arnar Vidarsson opdraven bij de IJslanders. Hij werd bondscoach voor één dag.