Harde uithaal naar Barcelona en Messi: 'Goed op het veld, slecht daarbuiten'

Harde uithaal naar Barcelona en Messi: 'Goed op het veld, slecht daarbuiten'

10-11-2020 12:13
3

Eric Olhats, de oude zaakwaarnemer van Antoine Griezmann, heeft uitgehaald naar FC Barcelona en Lionel Messi. Dat zijn oude cliënt het lastig heeft in Catalonië ligt volgens hem niet alleen aan zichzelf.

Griezmann werd vorig jaar gepresenteerd als de grote aankoop van Barcelona, maar is niet zo belangrijk als bij zijn oude club Atlético Madrid. "Antoine kwam terecht bij een wankelende club waarin Messi over alles iets te zeggen heeft. Hij is keizer en koning tegelijk en stond niet achter de komst van Antoine", zegt Olhats in gesprek met France Football. "Zijn houding was teleurstellend en dat liet hij ook merken. Ik heb Antoine altijd horen zeggen dat er geen probleem is met Messi, maar andersom is dat nooit gezegd."

Olhats, die Griezmann in 2005 ontdekte, denkt dat er meer achter de vertrekwens van Messi zat. "In mijn ogen heeft Messi gezegd dat hij weg wil om te zien wat voor rol hij nog had als beslissende speler, gezien de aankopen die er zouden komen. Uiteindelijk is hij gebleven. Classic Messi! Hij is heel goed op het veld, maar slecht daarbuiten.... Barcelona lijdt al een tijdje. Er was een tumor binnen die club en die heeft z'n sporen nagelaten."

"Het is de club die ziek is, niet hij", verwijst Olhats weer naar Griezmann. "Toen Antoine vroeg jaar kwam, sprak Messi niet met hem en gaf hij hem de bal niet. Hij heeft een serieus trauma veroorzaakt vanwege z'n meer dan negatieve houding. Tel daar nog eens bij op dat de voorzitter op is gestapt, de acht tegengoals tegen Bayern München en drie verschillende trainers (Valverde, Setién, Koeman, red.)... De omstandigheden zijn niet goed."