'Coronabesmetting speelt Bundu nog altijd parten bij Anderlecht'

'Coronabesmetting speelt Bundu nog altijd parten bij Anderlecht'

10-11-2020 11:45 Laatste update: 11:48
6

Mustapha Bundu is voorlopig nog geen sterkhouder van Anderlecht. Het is nog wachten op zijn eerste doelpunt. Volgens Het Nieuwsblad heeft dat veel te maken met een eerdere coronabesmetting. 

Een match uitspelen is voorlopig te hoog gegrepen voor Bundu. Tegen KV Kortrijk werd hij na 55 minuten gewisseld, tegen Antwerp moest hij na 63 minuten naar de kant. De spits uit Sierra Leone heeft duidelijk een grote conditionele achterstand.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht extra looptrainingen ingelast voor Bundu, die zelfs op training vaak moeite heeft met het tempo. Vervelend voor Anderlecht, want Bundu was met 2,8 miljoen euro de duurste aankoop van de zomermercato. Hij werd gehaald vanwege zijn explosiviteit en... zijn grote loopvermogen.

Anderlecht zoekt de verklaring nu bij het coronavirus. Net voor zijn vertrek uit Denemarken was Bundu besmet. In die periode had hij ook moeite met zijn ademhaling. Bij de medische testen presteerde hij dan ook slechter dan verwacht. Na een grondig onderzoek mocht hij tekenen, maar voorlopig blijft zijn conditie zwak. Een tegenvaller voor Anderlecht, want Bundu was vorig seizoen goed voor tien goals en twaalf assists bij Aarhus GF.