UPDATE: Anderlecht zwaait Pareja (36) uit: 'Fantastische souvenirs'

UPDATE: Anderlecht zwaait Pareja (36) uit: 'Fantastische souvenirs'

10-11-2020 11:00 Laatste update: 17:45
16

Nicolas Pareja (36) heeft een punt gezet achter zijn carrière. Pareja sukkelt met de knie en moet opnieuw onder het mes gaan. Een comeback zit er niet meer in.

Pareja heeft dat nieuws bekendgemaakt via Instagram. "Lange tijd heb ik gevochten tegen een knieblessure om weer te voetballen. Helaas vertelden ze me dat ik opnieuw geopereerd moet worden. Deze situatie en de Covid-gebeurtenissen zorgen ervoor dat een herstel erg moeilijk wordt. Daarom heb ik beslist om de schoenen aan de haak te hangen."

Pareja speelde van 2006 tot 2008 bij Anderlecht. Hij pakte er een landstitel en een Beker van België. Daarna speelde hij bij Espanyol, Spartak Moskou, Sevilla en het Mexicaanse Atlas. Pareja heeft in de laatste anderhalf jaar geen enkele wedstrijd meer gespeeld. 

Bij Anderlecht speelde hij zich snel in de harten van de fans. De Argentijn viel vooral op door zijn vlijmscherpe tackle. In 2010 versierde Pareja zijn eerste en enige cap voor de nationale ploeg van Argentinië. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merci aussi à mes amis Anderlechtois !! @rscanderlecht 💜ðŸ¤Â

Een bericht gedeeld door Nico Pareja (@nicopareja5) op

Update: Via Twitter heeft Anderlecht Pareja nog eens in de bloemen gezet. Nadat de Argentijn aankondigde dat hij stopte met voetballen, liet paars-wit weten: 'Fantastische souvenirs. Proficiat met je voetbalcarrière. Pareja, bedankt voor alles.