'Club Brugge dacht aan Edmilson, maar vooral Antwerp was dicht bij zijn komst'

'Club Brugge dacht aan Edmilson, maar vooral Antwerp was dicht bij zijn komst'

09-11-2020 18:15
6

Edmilson Junior (26) verlengde in het tussenseizoen zijn contract bij Al-Duhail SC tot 2024. Even leek een terugkeer naar de Jupiler Pro League in de maak, want Club Brugge trok nadrukkelijk aan zijn mouw. Al was ook Royal Antwerp FC in de race.

Sport/Voetbalmagazine weet zelfs dat Edmilson nog het dichtst bij Antwerp stond. Luciano D’Onofrio heeft goede contacten met de entourage van de Brasilo-Belg. Tijdens de laatste dagen van de transferperiode werd er nog stevig onderhandeld, maar uiteindelijk bleef Edmilson gewoon in Qatar.

Club Brugge toonde eveneens concrete interesse in Edmilson. De landskampioen dacht aan een uitleenbeurt met aankoopoptie, maar dat zou pas mogelijk geweest zijn bij een vertrek van Emmanuel Dennis, die gewoon in Brugge bleef. Als alternatief kwam Noa Lang (AFC Ajax) de rangen versterken.

Antwerp haalde in de laatste uren van de transferperiode nog verschillende nieuwkomers in huis. Jordan Lukaku, Nana Ampomah en Cristian Benavente kwamen het team van Ivan Leko versterken.