Refaelov verkeert in bloedvorm en zorgt zowaar voor unicum in tiende jaar JPL

Refaelov verkeert in bloedvorm en zorgt zowaar voor unicum in tiende jaar JPL

09-11-2020 12:31
6

Ondanks voldoende veldoverwicht en kansen geraakte Royal Antwerp FC niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Standard Luik. Aan Lior Refaelov zal dat niet gelegen hebben. De spelmaker verkeert al sinds de seizoensstart in blakende vorm en liet dat nogmaals bewonderen met een doelpunt. Met het hoofd, zowaar!

Refaelov bracht Antwerp al vroeg in het duel met Standard op voorsprong. Dat deed hij op een haarfijne voorzet van Pieter Gerkens ... met een kopbal. Dat blijkt een primeur voor de 34-jarige Israëliër. In zijn tiende seizoen in de Jupiler Pro League is het namelijk de allereerste keer dat hij het net vond met het hoofd.

Het toont nog maar eens aan met hoeveel vertrouwen Refaelov momenteel op het veld staat. De routinier doet Antwerp beter draaien dan ooit. Bovendien blijft hij bijzonder trefzeker. In de competitie zit Refaelov aan vier treffers, daar voegde hij er Europees nog twee aan toe, tegen Ludogorets (1-2) en Tottenham Hotspur (1-0). Als klap op de vuurpijl maakte hij ook het enige doelpunt in de uitgestelde bekerfinale, nota bene tegen ex-club Club Brugge (1-0).