VP 11 Van De Week Speeldag 12: De aanval is de beste verdediging

VP 11 Van De Week Speeldag 12: De aanval is de beste verdediging

09-11-2020 11:30 Laatste update: 10-11-2020 19:38
4

Op Speeldag 12 sloop Club Brugge terug naar de kop van het klassement, maar ook heel wat andere clubs deden een goede zaak. Deze elf spelers sprongen deze week het meest in het oog.

Bostyn laat zich zien
Zulte Waregem kon zondag nog eens winnen van Cercle Brugge met 1-3. Dat had het ook aan Louis Bostyn te danken. Bostyn begon als derde keeper aan het seizoen bij Essevee, maar Sammy Bossut was lang out en Eike Bansen zit in een mindere periode. Geen makkelijke omstandigheden voor Bostyn, maar tegen Cercle toonde hij zich een betrouwbaar sluitstuk.

Goals en assists in defensie
Anderlecht heeft met Michael Murillo een straffe rechtsachter beet. Murillo maakte ook de 0-1 tegen KAA Gent, zij het wel met veel hulp van doelman Sinan Bolat. Milad Mohammadi scoorde niet voor de tegenpartij, maar bediende wel uitstekende Yaremchuk voor de belangrijke 1-1.

Centraal kiezen we in de eerste plaats voor Menno Koch. De Nederlander komt niet vaak voor in deze rubriek, maar is zeker een belangrijke pion van Eupen. Zijn doelpunt tegen Waasland-Beveren leverde een puntje op. De vierde plaats is voor Ritchie De Laet. De verdediger van Antwerp kreeg geen selectie voor de Rode Duivels, maar houdt zijn goede niveau aan.

Heel aanvallend middenveld
Deze week zetten we geen controleur op het middenveld, maar spelen we even op balbezit. Charles De Ketelaere begon op de bank bij Club Brugge, maar zijn invalbeurt maakte het verschil tegen KV Oostende. Hij bracht de creativiteit die Emmanuel Dennis toch weer te weinig kon brengen.

Raphael Holzhauser blijft goed op dreef bij Beerschot en deed er nog een doelpunt bij tegen KV Kortrijk. Die spektakelmatch eindigde op 5-5. Stadsgenoot Lior Refaelov kan natuurlijk ook niet ontbreken. Hij is op zijn 34e frisser dan ooit en scoorde zowaar met het hoofd.

Bongonda leeft zich uit
Bij KRC Genk was Theo Bongonda kwaad na het vertrek van coach Jess Thorup. Hij gebruikte misschien wel die woede om een sterke match te spelen op STVV en was goed voor twee doelpunten.

Ook Gianni Bruno scoorde twee keer voor Zulte Waregem, en dat was ook nodig. Zulte Waregem had die overwinning hard nodig. Igor De Camargo speelde zijn 600e wedstrijd als prof en kon die ook bekronen met een goal tegen Sporting Charleroi.