Thorup debuteert bij FC Kopenhagen met pijnlijke nederlaag in topper

08-11-2020 20:40
23

Het debuut van Jess Thorup (ex-KRC Genk) als coach van FC Kopenhagen is niet meteen al te best afgelopen. In de topper tegen FC Midtjylland, nota bene de ex-club van Thorup, werd er met maar liefst 4-0 verloren.

FC Midtjylland is één van de grote titelkandidaten in Denemarken dit seizoen en bevestigde die status ook tegen FC Kopenhagen. De thuisploeg, met Dion Cools en Alexander Scholz (ex-Club Brugge) in de basis, kende geen enkele moeite met de ploeg van Thorup.

Na 35 minuten voetballen opende Sory Kaba de score, waarop Evander Ferreira nog voor rust er 2-0 van maakte. Net na de pauze kon Pione Sisto de wedstrijd helemaal beslissen met de 3-0. Bij FC Kopenhagen kreeg Viktor Fischer (ex-Ajax) nog een rode kaart en scoorde Sisto zijn tweede van de wedstrijd.

Een stevige klap meteen voor Thorup en Kopenhagen, dat daardoor op een negende plek (uit twaalf ploegen) in de stand blijft steken. Als er de komende wedstrijden geen punten wordt gewonnen, dreigt Thorup met Kopenhagen degradatie Play-Offs te moeten spelen.