KAA Gent krikt best zijn niveau op als het Play Off 1 wil halen

08-11-2020 20:40
17

RSC Anderlecht liet in de laatste minuut de leiderspositie liggen na een kopbaldoelpunt van Roman Yaremchuk. Welke lessen kunnen we trekken na een matige partij tussen KAA Gent en RSC Anderlecht? VoetbalPrimeur.be zet ze voor u even op een rijtje.

KAA Gent en hun blunders
Het is een 'perfect huwelijk' dit seizoen, de individuele fouten die gemaakt worden door KAA Gent in het defensief aspect zijn niet meer op één hand te tellen. Jess Thorup werd er voor de laan uit gestuurd maar echt verbeteren doet het niet. Dit seizoen verloor KAA Gent al een hele resem punten door mistasten van verdedigers en keepers. Thomas Kaminski, Davy Roef, Colin Coosemans en Sinan Bolat allemaal hebben ze wel boter op het hoofd bij enkele tegendoelpunten van KAA Gent. Het is natuurlijk makkelijk om alle schuld op de doelmannen te steken, maar het is toch frappant. Ook de verdediging blijft niet buiten schot als het over mistasten gaat. VIER keepers, en niet van de minste, maar toch lukt het niet voor KAA Gent dit seizoen.

Nmecha onmisbare pion bij RSC Anderlecht
De aanvaller die gehuurd wordt van Manchester City bewees nog maar eens zijn meerwaarde voor het team van Vincent Kompany. De targetspits is niet alleen sterk met het lichaam maar zijn voeten zijn ook een wapen. Het wegdraaien met een tegenstander in de rug is fenomenaal. De jonge huurling heeft veel capaciteiten om mee te draaien in de top van het Europees voetbal, enkel het echte ‘killer’ zijn kan nog aan gewerkt worden. Voor Kompany is hij samen met Hendrik Van Crombrugge de belangrijkste schakel in zijn systeem.

Dit KAA Gent haalt Play-Off 1 niet
De wedstrijd was niet om aan te zien. Beide ploegen hadden geen vuur of grinta in hun spel, creëerde weinig kansen en er waren te veel slordigheden in het spel om van een topmatch te spreken. Vooral de thuisploeg liet weinig tot niets zien. Er zat geen drive in deze ploeg en het creëerde weinig tot niets. Het hielp ook niet als Vadis Odjidja aan de rust vervangen werd en Sinan Bolat een gemakkelijke poging onder zijn lichaam laat passeren. Het spelniveau bleef ook onder de verwachtingen en mag zich gelukkig prijzen met het geraapte puntje tegen RSC Anderlecht. KAA Gent moet zich herbronnen tijdens de interlandbreak als ze nog aanstalten willen maken op een plek in de top 4. Want op deze manier lukt het niet.

Het spook van RSC Anderlecht: late tegendoelpunten
Vincent Kompany kon de leidersplaats al ruiken maar Roman Yaremchuk stak er een stokje voor dankzij een late gelijkmaker. Het begint een syndroom te worden bij Anderlecht. Tegen KAS Eupen, Moeskroen en KV Mechelen verloor het in de laatste minuten van de wedstrijd ook punten. Desondanks had Anderlecht wel de kansen om de wedstrijd vroeger te beslissen, Verschaeren en Tau lieten de 0-2 liggen. Dat zal toch een werkpuntje zijn voor de spelers van Kompany, de wedstrijd vroeger in een definitieve plooi te leggen.