Liverpool houdt Manchester City in bedwang, De Bruyne mist strafschop

08-11-2020 19:29
1

Liverpool heeft verzuimd om de eerste plek in de Premier League te pakken, maar is er wel in geslaagd om rivaal Manchester City op afstand te houden. De – met name voor rust – spannend verlopen kraker tussen de twee Premier League-titanen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De ban werd al na tien minuten gebroken in het Etihad Stadium, nadat Liverpool een penalty mocht nemen: Kyle Walker liet zich in het penaltygebied verrassen door Sadio Mané en tikte de voorlangs kruisende Senegalees lichtjes aan. Mohamed Salah nam zijn verantwoordelijkheid en liet doelman Ederson kansloos: 0-1.

The Reds koesterden hun vroege voorsprong, maar Manchester City werd gaandeweg de eerste helft sterker en kreeg een paar grote kansen. Raheem Sterling stuitte nog op Alisson Becker, maar de gelijkmaker kwam er even later alsnog. Gabriel Jesus werd gevonden door Kevin De Bruyne, kapte zichzelf behendig vrij en schoof de bal voorbij landgenoot Alisson: 1-1. Vlak voor rust leek het ook nog 1-2 te worden. De VAR nam een handsbal van Joe Gomez waar en Manchester City kreeg ook een strafschop: De Bruyne schoof de bal echter naast.

Trent Alexander-Arnold besloot de spectaculaire eerste helft met een verdienstelijke doelpoging, die echter gepareerd werd door Ederson. Na rust hielden beide teams elkaar in balans en waren de gevaarlijke momenten voor de goals schaars. Jesus kreeg de grootste kans van de tweede helft: de Braziliaan had een afgemeten voorzet van João Cancelo voor het inkoppen, maar mikte naast.

Beide teams gaven elkaar niets toe in de slotfase en de 1-1 bleef op de borden staan. Regerend kampioen Liverpool komt op zeventien punten uit acht wedstrijden, één minder dan koploper Leicester City. The Citizens blijven op vijf punten achterstand staan, maar hebben nog een wedstrijd tegoed.