Club Brugge staat opnieuw naast Charleroi na felbevochten zege

08-11-2020 17:45 Laatste update: 17:54
72

Club Brugge heeft zonder veel franjes gewonnen van KV Oostende. Het werd 1-3. Club komt zo opnieuw aan kop van het klassement.

Club Brugge begon mak aan de eerste helft. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg, maar Hjulsager vond Mignolet op zijn weg. Even later kon Dennis op doel af na balverlies van Hendry, maar hij verslikte zich in de bal.

Club had het moeilijk om KV Oostende uit verband te spelen, maar op corner scoorde het wél. Rits kon helemaal vrij binnenkoppen. Een domper voor KV Oostende, maar Gueye zette de situatie nog voor de rust recht. De Senegalees schoot in de draai binnen en hing de bordjes zo gelijk. Dennis kreeg nog twee kansen om te scoren, maar stuitte telkens op Hubert.

Beslissing in laatste kwartier
Na de pauze ging Club op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar open kansen bleven uit. Het was Mignolet die op het uur aan het werk moest op een afgeweken schot van D'Arpino. Clement had toen al Badji ingebracht voor een bijzonder zwakke Dennis.

Op een kwartier van het einde pakte Bataille nog zijn tweede gele kaart bij KV Oostende. Club startte een slotoffensief en dat had resultaat. Na een nieuwe corner kwam de bal bij Diatta terecht, die vanop de rand van de zestien binnentrapte. Club slaakte een zucht van opluchting en kon zelfs nog 1-3 maken via invaller Badji.