VP-Anayse: Mbokani is een schim van zichzelf, Lestienne redt Standard

08-11-2020 16:04 Laatste update: 20:23
5

Zondagmiddag ging Standard op bezoek bij Antwerp. The Great Old vergat te winnen na talloze kansen. In de VP-Analyse leggen we het verhaal van de wedstrijd bloot.

Mbokani: een schim van zichzelf
Dieumerci Mbokani was al langer een schim van zichzelf. Zondagmiddag werd dit pijnlijk duidelijk. De voormalige gouden stier had meermaals de kans om Antwerp richting de overwinning te gidsen. Met vier doelpunten dit seizoen is de spits deze periode matig bezig. Een efficiënte Mbokani zou deze wedstrijd naar zich toe moeten trekken, dit gebeurde duidelijk niet. We zijn benieuwd hoe Leko hierop inspeelt.

Zuur punt vs belangrijk punt
De twee ploegen zullen een enorm verschillend gevoel hebben na de wedstrijd. Antwerp zal helemaal niet tevreden zijn. Standard zal met vertrouwen uit het Bosuilstadion vertrekken. Ze creëerde weinig tot geen kansen. Montanier zal niet tevreden zijn, maar zal zich gelukkig prijzen met een onverdiend punt. Antwerp moet met een 1 op 6 de interlandbreak in. Vorige week verloren ze al punten op Anderlecht, deze week doen ze hetzelfde. Telkens waren ze de ploeg in balbezit, maar krijgen ze het deksel op de neus aan de overkant.

Lestienne redt Standard
Lestienne was vanaf minuut 1 de bedrijvigste speler bij Standard. Als iemand het verdiende om te scoren, dan was hij het wel. Hij zorgde voor wat diepgang op lange ballen en kon ook als enige Butez bedreigen in de eerste helft. Uiteindelijk zorgde hij dan voor een hard bevochten punt. Op een hoekschop kopte hij moederziel alleen de 1-1 binnen.