Opgeleefde Rodríguez eerlijk: 'Precies wat ik nodig had om naar Everton te komen'

Opgeleefde Rodríguez eerlijk: 'Precies wat ik nodig had om naar Everton te komen'

08-11-2020 21:30

James Rodríguez geniet bij zijn nieuwe club Everton FC en gaat alleen voor het allerhoogste bij The Toffees. De Colombiaanse middenvelder wil met Everton volgend jaar de Champions League in en geeft aan dat Carlo Ancelotti een belangrijke rol speelde bij zijn keuze voor de club.

Het zint de oud-speler van Real Madrid niet dat hij dit seizoen niet in actie komt in de Champions League. "Dit jaar kijk ik de Champions League vanuit huis, en dat vind ik niet zo leuk", vertelt Rodríguez tegen BT Sport. De middenvelder is van mening dat Everton volgend jaar het miljardenbal kan halen. "Ik denk dat we precies hebben wat nodig is om daar volgend jaar te staan."

Rodríguez, die afgelopen zomer overkwam van het De Koninklijke, lijkt helemaal op te leven onder coach Carlo Ancelotti. Het is voor Rodriguez de derde keer dat hij onder de Italiaan zijn wedstrijden speelt. "Het was in de zomer voor mij belangrijk dat ik onder een coach ging spelen die mij kent en weet hoe ik ben op het veld."

In dat plaatje paste de Italiaanse oefenmeester volgens Rodríguez perfect. "Carlo was precies wat ik nodig had om naar deze club toe te komen." Everton staat momenteel op de vijfde plaats in de Premier League. Zaterdagmiddag speelt de club uit Liverpool een thuiswedstrijd tegen het Manchester United van Donny van de Beek. De wedstrijd begint om 13.30 uur.